Barion Pixel
Ingyenes szállítás 20.000 HUF felett

100% biopamut

Szűrők:
100% biopamut
Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 50 Termék

Miért biopamut?

Az biopamut olyan magvakból származik, amelyet nem módosítottak géntechnológiával

Valamint kemikáliák és műtrágya használata nélkül növekedtett egészen az aratásig. Az organikus gyapottermesztés olyan természetes technológiákat használ, mint például a vetésforgó, mely nemcsak a talaj számára előnyös, hanem az állatvilág és a környezet számára is. Biodiverzitást hoz létre, mely az élő természet létezésének eredendő formája. A hagyományos gyapotot genetikailag módosított vetőmagokból termesztik és mezőgazdasági vegyi anyagok segítségével növekednek.

A biopamut jobb a Bolygónk számára, hiszen nem károsítja a földet

A biopamut művelése során nem kerülnek vegyszerek, rovarirtók, műtrágyák vagy növényvédő szerek a talajba, illetve a környező folyókba, tavakba, tengerekbe. Ez azt is jelenti az ökológiai gazdálkodáshoz használt vízből nem lesz szennyvíz, amit elvesztünk, hanem újra felhasználható és visszakerülhet a talajba és vizeinkbe anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. A vízre, állatokra és a biodiverzitásra gyakorolt általános pozitív hatás jólétet és megélhetést jelent a gyapot termelőknek.

Jobb az embereknek is

A biopamut soha nem találkozott káros rovarirtó szerekekel, amik több egészségügyi problémához, sőt halálhoz is vezethetnek. 200 000 ember hal meg rovarirtószer okozta mérgezésben évente az egész világon az ENSZ adatai szerint.  Bár az organikus gyapot hozama lehet alacsonyabb, mint a hagyományos gyapoté, a gazdálkodók bevételei nem csökkenek, mivel az összes költségük is csökken.Az biopamut előnyei
  • 26%-al kevésbé járul hozzá a talaj erózióhoz
  • 46%-al kevesebb a globális felmelegedésre gyakorolt hatása
  • 91%-al kevésbé savasítja el a Földet és a vizet