Barion Pixel
Ingyenes szállítás 20.000 HUF felett
  • Faültetéssel a globális felmelegedés ellen
    2022. MÁRCIUS 07.

    Faültetéssel a globális felmelegedés ellen


    „Az erdők az egyik legnagyobb szövetségeseink az éghajlatváltozás elleni harcban” – mondta Laura Duncanson a Marylandi Egyetem szén-dioxid-kutatója. De arra figyelmeztet, hogy ez egy nagyon leegyszerűsített kijelentés, amit nem feltétlenül kell szentírásnak venni. Sok kutató véleménye szerint önmagában az erdősítés nem jelent megoldást a klímaváltozás ellen, de abban mindenki egyetért, hogy a helyesen telepített erdők nagyon is hatékonyak a klímaváltozás elleni harcban, hiszen a szárazföldi ökoszisztémák közül az erdők tárolják a legtöbb szenet. A szén-dioxid megkötésével és raktározásával csökkentik a légkörben az üvegházhatású gáznak a szintjét, ezáltal pedig mérsékelik a klímaváltozást. Ezen felül tisztítják a levegőt, megkötik a port, védik a talajt, párásítanak és hűsítenek. Nem utolsósorban pedig számos élőlénynek adnak otthont és látványuk a mi közérzetünket is javítja.

    A tudomány szerint 2030-ra 1,5 fokkal melegszik majd az átlaghőmérséklet, ezen viszont nagyon hatékonyan tudnának segíteni, ha minél több fát telepítenénk. Egy tanulmány szerint erre sokkal több hely van, mint eddig gondolták, vagyis körülbelül 1 milliárd hektár erdőt lehetne telepíteni a Földön, és ez legalább 25 százalékkal csökkentené a szén-dioxid-szintet.

    A MyForest közösségi erdők egy olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a földön található erdők számának megduplázása érdekében. A MyForest összekötő platformként tevékenykedik, és összekapcsolja a 

    - klímáért aggódó civileket, akik faültetéssel szeretnének hozzájárulni a nagy közös célhoz, 

    - cégeket, amelyek az erdők telepítésében vesznek részt, 

    - földtulajdonosokat, akik földjük felajánlásával járulnak hozzá a projekthez, vagyis erdősítési hasznosításra adják földjüket, valamint

    - cégeket, amelyek ügyfeleik számára szeretnének fákat ültetni.


    Céljuk a globális felmelegedés megfékezése a földi erdők számának megduplázásával.


    Nagyon hálásak vagyunk, hogy munkájuk révén részesei lehetünk ennek a csodálatos projektnek és bízunk abban, hogy akár egy egész erdőt is elültetünk veletek, vásárlóinkkal, hiszen minden The Optimistic Movement-nél történt vásárlásod után 1 fa kerül elültetésre.  


    forrás:

    https://www.origo.hu/tudomany/20211124-fak.html

    https://index.hu/techtud/2019/07/05/klimavaltozas_fa_kornyezetvedelem/

    https://www.myforest.hu/