Barion Pixel
Ingyenes szállítás 20.000 HUF felett
  • Vegánnak lenni nem csak arról szól, hogy mit teszünk a tányérunkra.
    2022. OKTÓBER 12.

    Vegánnak lenni nem csak arról szól, hogy mit teszünk a tányérunkra.


    Vegánnak lenni nem csak arról szól, hogy mit teszünk a tányérunkra.

    Minden élet egyenlő és az összes élet iránti együttérző empátia, jelenti azt is ahogyan viselkedünk és azt is, hogy mit viselünk.

    Az állati eredetű összetevőktől (pl. bőr, szőrme, selyem, toll, csont) mentes, valamint az állatkísérlet mentes ruhadarabok egyedi azonosítása érdekében a PETA létrehozta a ’vegán címkét’, amely lehetővé teszi az állatbarát cégek számára, hogy vizuálisan kiemeljék a vegán divatcikkeiket, valamint az állatok iránti elkötelezettségüket.

    A vásárlók számára ez a logó egyértelmű és egyszerű jelzés, hogy a termékért egyetlen állatnak sem kellett szenvednie.


    De ki az a PETA?


    A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) a világ legnagyobb állatvédő szervezete.

    A szervezet elkötelezett a tömeges állattenyésztés, az állatok prémért való tenyésztése, fajok kiirtása, állatrabszolgaság és az állatkísérletek felszámolása mellett.

    Céljuk, hogy az olykor provokatív és szélsőséges kampányaikkal gondolkodásra ösztönözzék az embereket és felhívják a figyelmet az egyes cégeknél tapasztalható, sokszor kegyetlen visszaélésekre.

    A PETA 2013-ban megalapította a Vegan Fashion Awards díjat is, a divat- és ruhaipar újragondolásának kezdeményezése érdekében.

    https://www.peta.org.uk/


    Hogyan tehetjük gardróbunkat kegyetlenség mentessé?


    Manapság a legtöbbünk nem szaladgál földig érő nerckabátban, mégis lappang egy kevésbé nyilvánvaló kegyetlenség a ruhatárában, bőrcsizma, gyapjúkabát, kasmír pulóver és alpaka sál formájában.

    Miért ne viseljünk állatokat és miért olyan fontos a vegán divatot választani? Először is, ha bőrt viselünk, nem lehet tudni, kinek a bőrébe bújunk éppen.

    A világ bőr árujának nagy része Kínából származik, ahol évente körülbelül kétmillió macskát és kutyát ölnek meg bőrük miatt, amelyet gyakran rosszul címkéznek és exportálnak más országokba, ahol eladják a gyanútlan fogyasztóknak. Igazából nem is számít, melyik állattól származik, a bőr vásárlása szörnyű szenvedést jelent minden állatnak.

    A megoldás vegán szöveteket választani, amik ma már a divat élvonalába tartoznak és mostanra mindenhol elérhetőek az állatmentes táskák, pénztárcák, cipők és egyéb kiegészítők, a nagy utcai boltoktól a luxus márkákig. Természetes, környezetbarát és Bolygókímélő innovációk sora lát napvilágot.

    Ellenben

    az állatoktól „ellopott” anyagokat rendkívül kegyetlen módszerekkel állítják elő. Amikor a PETA US megvizsgálta a világ legnagyobb magántulajdonban lévő alpakafarmját Peruban, azt találta, hogy a dolgozók vemhes alpakákat ütnek, rúgnak, megkötöztek és megcsonkítottak, miközben az állatok felkiáltottak, sőt hánytak is a félelemtől.

    A PETA Asia vizsgálata a kínai és mongóliai kasmírkecskefarmokon hasonló visszaéléseket tárt fel: rémült kecskék sikoltoztak a fájdalomtól és a félelemtől, miközben a munkások kitépték a szőrüket. Végül elvágták a torkukat, és kínok között hagyták őket meghalni. A kacsák és libák tollait pehelyért tépik ki, a birkák hátát egy fájdalmas „mulesing” eljárással lenyesik, a nyércek és csincsillák szőrmefarmokon, szűk, koszos drótketrecekben töltik életüket.

    A szenvedés egyetemes, amikor az állatokat ruházkodásra használják.

    Felismerve, hogy az emberek jó része ma már nem akar ilyen kegyetlenséggel készült ruhákat viselni, egyre több tervező és kereskedő kínál olyan anyagból készült ruhákat, amely kíméli az állatokat és a környezetet.

    Lehet, hogy nem tudod azonnal kiiktatni a ruhatáradból a nem vegán darabokat, és ezzel nincs is semmi probléma. Viszont hozhatsz egy döntést, hogy mostantól vegán terméket vásárolsz.


    A divat egy módja annak, hogy kifejezzük magunkat, és mint olyan emberek, akik együttérzőbb életet szeretnének élni, ruhatárunknak meg kell egyeznie értékeinkkel. Manapság minden eddiginél egyszerűbb olyan termékeket választani, amelyek az etikát az esztétikával harmonizálják.


    The Optimistic Movement-nél szeretjük az állatokat, ezért nem is hordjuk őket. Hiszünk abban, hogy nincs jogunk egy másik élőlényt divatra használni. Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünk rendelkezik a PETA Approved Vegan tanusítványával.


    forrás: https://theveganreview.com/the-peta-approved-vegan-label-making-cruelty-free-clothing-easy/